Erfpachter als melkkoe van de gemeente

De Onze­ker­heid over Erf­pacht Duurt Onver­min­derd Voort


Schrijf u hier in voor de WOZ 2015 bezwaar actie

75.000 huiseigenaren kunnen ten behoeve van de overstap naar eeuwigdurende erfpacht nu alsnog bezwaar maken tegen de WOZ waarde 2015 (peildatum 1-1-2014). De Hoge Raad heeft dit bepaald in twee ( zie een en twee) door WOZ-juristen gewonnen SEBA procedures, naar aanleiding van de succesvolle SEBA WOZ Bezwaar actie in 2017. Er zijn twee situaties wanneer u hiervoor in aanmerking komt:

  • Indien u mede-eigenaar van de erfpachtwoning bent, of;
  • Indien u de erfpachtwoning na 2015 heeft gekocht.

Mede-eigenaren en nieuwe kopers kunnen opnieuw een WOZ 2015 beschikking aanvragen en hier vervolgens bezwaar tegen maken.

De gemeente heeft nu beleid vastgesteld hoe om te gaan met deze SEBA arresten van de Hoge Raad. Hierdoor kan iedereen die hiervoor in aanmerking komt tot 6 maanden na de overstap alsnog bezwaar maken. Als de overstapakte nog niet is gepasseerd bij de notaris wordt de overstap gepauzeerd tot de WOZ-waarde 2015 definitief vaststaat. Is de akte al wel gepasseerd, dan wordt deze indien nodig gecorrigeerd. Lees onderstaande 4 documenten over het gemeentelijk beleid. Indien bij voldoende buren de WOZ waarde 2015 wordt verlaagd, kan tevens de BSQ lager worden. Dan is er een dubbel voordeel.

SEBA partners WOZ-juristen en NivE bieden u nu de mogelijkheid om voor € 50,- de gehele WOZ 2015 Bezwaar procedure uit te besteden. Vul onderstaand formulier in om u direct aan te melden.

Huiseigenaren die al bezwaar maakten tegen de WOZ waarde 2015 hebben deze tot 20% lager vastgesteld gekregen. Voor de overstap kan dit zo duizenden euro’s schelen. De mogelijkheid om de WOZ waarde 2015 lager vastgesteld te krijgen is casus specifiek en geldt alleen voor de betreffende woning.

Voor uw informatie, hieronder 4 documenten van de gemeente:

  1. flap
  2. raadsbrief
  3. bijlage stroomschema
  4. bijlage 2 financiele consequenties

© 2012-2021 | Created by Erik Verheul